Translate

marți, 12 mai 2015

Untul de arahide



      Untul de arahide este un aliment cat se poate de bun pentru sanatate.
Americanii sunt inebuniti dupa el, noi il cam evitam .

      M-am gandit sa scriu cateva lucruri pe care nu toti le stim depre acest produs:
- studiile arata ca, daca mananci alune, iti scade riscul de a dezvolta boli de inima sau diabet

- untul de arahide este foarte bun si pentru musculatura
- este plin de acizi grasi benefici, minerale si vitamine esentiale, precum vitamina E, niacina, acid folic si magneziu
- este bun pentru prevenirea diabetului de tip 2, in special in cazul femeilor


    Sa cumperi unt de arahide cu o cantitate redusa de grasimi pentru a slabi este o greseala, deoarece numarul de calorii este acelasi. Ceea ce difera este faptul ca acest tip de unt de arahide contine mai mult zahar si alte ingrediente adaugate, pentru a suplini grasimile.
  
    Majoritatea tipurilor de unt de arahide contin acelasi numar de calorii. Tu trebuie sa fii atenta la cantitatea de sodiu. In functie de firma, produsul poate sa contina intre 40 si 250 de miligrame la 2 linguri. Tine minte, totusi, ca o cantitate mai mare de sodiu inseamna o aroma mai slaba a arahidelor si este si nesanatoasa pe termen lung.

   Reteta unt arahide :

Ingrediente necesare:
 
300g arahide crude, decojite
1/2 lingurita sare grunjoasa
1-2 linguri ulei de arahide sau ulei de floarea-soarelui
1-2 linguri miere
 
Optional, puteti adauga: 1-2 linguri pudra de cacao, scortisoara, crema de ciocolata etc.
 
Mod de preparare:
 
1. Rumeneste arahidele la cuptor. Asaza o hartie de copt intr-o tava, pune arahidele pe ea si baga-le la cuptor pentru 8-10 minute, la 160 de grade Celsius.
 
2. Dupa ce s-au rumenit frumos, pune arahidele calde in robotul de bucatarie si porneste-l timp de 1 minut sau doua pana cand acestea sunt tocate fin. Opreste robotul si amesteca cu ajutorul unei linguri de lemn resturile de arahide ramase pe marginea recipientului. Porneste robotul din nou si mixeaza totul pentru inca 2-3 minute, pana cand obtii o pasta fina, omogena.
 
3. Adauga sarea, uleiul si mierea. Daca doresti, poti adauga si alte arome precum cacaua sau scortisoara. Porneste robotul pentru inca un minut pana cand ingredientele au fost incorporate complet.
 
Asta e tot! Transfera untul de arahide intr-un borcan si serveste-l imediat sau pastreaza-l la rece. Acesta rezista in frigider pana la cateva saptamani.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu