Translate

duminică, 17 mai 2015

Chifle pufoase




 Cui nu i-a fost pofta macar o data de o chifla proaspata, facuta in casa, pe care sa intinda un unt bun?
Urmatoarea reteta este una la care tin si care iese de fiecare data .

Ingrediente :
-550 gr faina 
- 150 ml apa calda
- 150 ml lapte cald
- 50 gr unt
- 2 lingurite zahar
- 20 gr drojdie proaspata
- 10 gr sare
- ou batut pt uns 
- susan/chimen

   Amestecam drojdia cu zaharul si o punem in apa calda. Lasam 5 minute pana se activeaza. Eu o las pana incepe sa se simta mirosul de drojdie in incapere.
   In laptele incalzit punem untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste.
   Punem intr-un bol faina, sarea, laptele si drojdia. 
   Se framanta aproximativ 20 de minute( daca aveti robot de bucatarie 5-7 minute sunt suficiente). Dupa caz mai adaugam putina faina (nu vrem un aluat tare, acesta trebuie sa ramana mai moale). Se lasa la crescut o jumatate de ora. 
   Pe o suprafata pudrata cu faina, intindem aluatul sub forma de bagheta. Taiem in 12 bucati egale si le modelam sub forma rotunda. 
   Tava o ungem cu unt si presaram putina faina. Asezam chiflele si le lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. La final le ungem cu ou batut si presaram seminte de susan sau chimen( dupa preferinte). Le coacem la 180 grade aprox 25 minut.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu