Translate

sâmbătă, 30 mai 2015

Salata vinete

  


   Vara ador salata de vinete. Fie ca ne place simpla( cu ceapa ) sau cu maioneza, salata de vinete este o gustare nemaipomenita. Mai jos o sa vorbim de ambele variante.


Ingrediente
- 2 vinete
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- 1 ceapa
- sare
- optional 2-3 linguri maioneza

  Vinetele se coc, preferabil foc de lemn, dar merge si pe aragaz. Daca puneti vinetele in cuptor acestea nu vor avea gustul de afumat, de copt, ci unul destul de fad. Vinetele pot fi coapte pe o plita incinsa, pe gratar, pe disc, in jar etc. Este bine sa ciupiti putin coaja cu o furculita, astfel vom face loc aburilor si lichidului sa se scurga, altfel vinetele pot exploda.
  Cand sunt coapte se curata si se lasa la scurs 1-2 ore. Eu las cate o bucatica de coaja, imi place gustul pe care-l da salatei.
  Cand zeama este scursa se toaca marunt. Se poate folosi si un robot de bucatarie. Daca optam pentru aceasta varianta este de preferat ca inainte sa le punem in robot sa le taiem totusi bucatele mai mici, astfel se  vor toca mult mai bine.

Varianta 1 :

   In momentul in care vanata devine pufoasa incepem sa turnam uleiul. Acesta se adauga in fir subtire in timp ce se freaca bine cu o lingura de lemn, invartind intr-un singur sens. Dupa incorporarea uleiului se adauga ceapa tocata foarte fin. Se asezoneaza si este gata .

Varianta 2:

 Aici este vorba de salata de vinete cu maioneza. Inainte sa adaugam ceapa putem pune 2-3 linguri maioneza. Se amesteca ( o sa devina mai albicioasasi putin mai pufoasa). Se adauga ceapa taiata marunt si sare si este gata







  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu