Translate

sâmbătă, 23 mai 2015

Placinta cu lapte batut si branza



Ingredinete
1 pachet foi placinta
4 oua
200 smantana slaba
200 g branza slaba
100 g zahar
100 g stafide
400 g lapte batut
50 ml ulei
1 esenta rom

     Foile sunt de cumparat . Acestea se lasa la decongelat, acoperite pentru a nu se usca.
     Stafidele se pun la hidratat in putina apa impreuna cu esenta de rom.
     Se bat 3 oua cu putina sare.
     Intr-un bol batem putin smantana, Adaugam branza sfaramata, zaharul, laptele batut si amestecam. Lasam 10 minute la frigider.
     In bolul in care avem smantana adaugam si oualele batute. Mai amestecam putin, pana se omogenizeaza. Adaugam si stafidele scurse.
     Intr-o forma punem foile de placinte. Acestea se pun foaie cu foaie si se ung pe fiecare parte. Lasam colturile inafara cam 10-20 centrimetri( depinde de forma folosita). Cu acestea vom acoperi placinta la final.
Pastram 3 foi pentru final. Cand am terminat de pus si uns turnam compozitia si incepem sa impaturim colturile lasate. Le aducem spre mijlocul placintei ( ungandule pe fiecare in parte). La final deasupra punem cele 3 foi ramase( unse si ele ).
     Batem oul ramas si ungem placinta pe care o dam la cuptor pentru 30-40 minute pana devine aurie.
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu