Translate

duminică, 24 mai 2015

Branzica din lapte vaca slab din comert

           

   Daca laptele de vaca pe care vrem sa-l folosim pentru a face branzica este luat din comert si este prea slab putem folosi urmatoarea reteta:

 Ingrediente

2 litri lapte vaca

   Punem laptele intr-un borcan la prins si il lasam 2-3 zile. Este gata atunci cand are consistenta unui iaurt (daca este mai lichid va trebui sa-l mai lasam, altfel nu se face branza)
   Laptele prins se pune intr-o cratita la foc si amestecam periodic, sa nu se prinda.
   In functie de ce consistenta vreti sa aiba branzica atat de mult de incalzeste si laptele. Daca laptele se incalzeste doar putin atunci branzica o sa aiba o consistenta moale. Daca vrem sa fie mai tare putin atunci il incalzim mai bine ( dar nu foarte fierbinte deoarece o sa aiba o consitenta de cauciuc- nu mai este buna)
  Laptele se lasa sa stea in oala 10 minute (pentru a se putea lega si alege singur).
  Ulterior se toarna intr-un tifon si se lasa minim 3 ore pentru a se scurge tot zerul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu