Translate

luni, 18 mai 2015

Blat pizza




    Urmatoarea reteta este una din cele mai simple pe care le-am incercat vreodata, dar de fiecare data obtin rezultatul dorit . Indiferent ce ingrediente vrem sa folosim consider ca blatul este cel care ne asigura reusita, el face diferenta intre o pizza perfecta sau " data viitoare papam in oras" .



Ingrediente

500 faina
ulei masline
1 lingurita sare
zahar
20 grame drojdie proaspata
150 ml apa calduta



   Drojdia se pune intr-un bol cu apa calduta. Se adauga o jumatate lingurita zahar, se amesteca si se lasa 10 minute. Am invatat ca este gata atunci cand are un aspect cremos si se simte mirosul de drojdie in camera .
   Intr-un bol punem ingredientele uscate, faina, o lingurita sare si una de zahar si le amestecam.
   Amestecam rezultatul cu 2-3 lingurite ulei masline. Se adauga drojdia si se amesteca minim 5 minute, pana se obtine un aluat elastic. Daca este nevoie se mai poate adauga putina apa.
   Pe o masa presarata cu faina scoateti aluatul si il framantati inca 5-10 minute.
   Aluatul se taie in doua si se da forma rotunda, de bila.
  Intr-un vas uns cu putin ulei se pun cele doua bile de aluat. Acestea se stropesc cu putin ulei, pentru ca aluatul sa nu se intareasca deasupra.
  Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu