Translate

miercuri, 27 mai 2015

Briose cu banane





Urmatoarea reteta imi place foarte mult. Ador combinatia de briosa pufoasa, banane si ciocolata.  Iar fulgi de ovaz asigura acea textura putin crocanta.

Ingrediente:

60 grame unt topit
1 cana faina
1 cana fulgi de ovaz
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 cana zahar
1/2 cana lapte
2 oua
2 banane coape
1 ciocolata amaruie taiata bucatele
1 lingurita esenta de vanilie sau migdale


  Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, zaharul , pragul de copt si amoniacul.
  Separat in alt bol amestecam ouale cu untul, esenta si laptele. Acestea se bat bine cu tel.
  Se adauga peste faina amestecul lichid, mestecand usor.
  Bananele se zdrobesc( mie imi place sa las cateva bucatele) si se maesteca in compozitia obtinuta.
  La final adaugam bucatiel de ciocolata  si  umplem formle de muffins.
  Se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana incep sa se rumeneasca 20-25 minute.

Sunt foarte bune si gustoase. Merg nemaipomenit cu un pahar de lapte sau o ciocolata calda.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu