Translate

marți, 19 mai 2015

Orez cu lapte si sos capsuni



 Aceasta pot spune ca este reteta copilariei mele. Cine nu a mancat orez cu lapte cand era copil? Si cat de bun era...
 Sosul meu este unul de capsuni, dar putem folosi orice fruct ne place. Avem libertatea de a experimenta.

Ingrediente :
- o cana cu orez
- 2 cani si jumatate cu lapte
-o ceasca apa  
- 75 g de unt
- 150g zahar
- un plic cu vanilie
- coaja rasa de la o lamaie
- coaja rasa de la o portocala
- sare



Sos
- 200 grame capsuni
- 30 grame zahar
- 4 cuisoare
- 1 bucata anason

   Se spala orezul si se pune la fier in apa, impreuna cu un praf de sare, timp de 10 minute. Dupa cele zece minute scurge apa.
   Intr-un alt vas, pune la fiert laptele si coaja rasa de lamaie si portocala. Cand incepe sa dea in clocot adauga orezul.
   In momentul in care orezul a fiert se adauga untul, vanilia, zaharul si se amesteca bine, pana se incorporeaza. Dupa ce s-a topit untul si incepe sa clocoteasca ia-l de pe foc.

   Pentru sos
 Se taie capsunile( in functie de cat de mari vreti sa le gasiti in sos ) si se pun intr-o craticioara, impreuna cu zaharul si condimentele. Se fierb la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa putin. Lasati apoi sa se racoreasca si scoateti steluta de anason, cuisoarele si batonul de scortisoara.

    Puneti orezul cu lapte in boluri si impartiti sosul de capsuni deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu