Translate
marți, 19 mai 2015
Orez cu lapte si sos capsuni
Aceasta pot spune ca este reteta copilariei mele. Cine nu a mancat orez cu lapte cand era copil? Si cat de bun era...
Sosul meu este unul de capsuni, dar putem folosi orice fruct ne place. Avem libertatea de a experimenta.
Ingrediente :
- o cana cu orez
- 2 cani si jumatate cu lapte
-o ceasca apa
- 75 g de unt
- 150g zahar
- un plic cu vanilie
- coaja rasa de la o lamaie
- coaja rasa de la o portocala
- sare
Sos
- 200 grame capsuni
- 30 grame zahar
- 4 cuisoare
- 1 bucata anason
Se spala orezul si se pune la fier in apa, impreuna cu un praf de sare, timp de 10 minute. Dupa cele zece minute scurge apa.
Intr-un alt vas, pune la fiert laptele si coaja rasa de lamaie si portocala. Cand incepe sa dea in clocot adauga orezul.
In momentul in care orezul a fiert se adauga untul, vanilia, zaharul si se amesteca bine, pana se incorporeaza. Dupa ce s-a topit untul si incepe sa clocoteasca ia-l de pe foc.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu