Translate

sâmbătă, 30 mai 2015

Bruschete cu rosi, somon sau prosciutto





   Bruschetele isi au originile in Italia. Acest aperitiv este unul dintre cele mai populare si gustoase din lume. Sunt foarte multe retete/ variante. Eu o sa fac astazi bruschete cu rosi, somon si prosciutto.


Ingrediente

- paine
-rosi
-busuioc
-usturoi
-ulei de maline
-sare
-piper

Optional

- prosciutto

-somon 100grame
-unt 50 grame
-1 ceapa verde 

  Putem folosi fie feli de paine, baghete sau chifle. Eu am optat pentru chifle facute in casa.

  Taiem rosiile cubulete si le stropim cu ulei, sare si piper. Le lasam putin deoparte sa-si lase zeama .
  Painea se rumeneste. Cu un catel de usturoi frecam painea rumenita ( pentru a-i da o savoare deosebita).
  Picuram putin ulei pe paine si adaugam cubuletele de rosi si cateva frunze de busuioc( sau asa cum am facut eu putina ceapa verde taiata marunt).

  Putem sa lasam doar asa sau putem pune sii cateva bucatele de prosciutto langa rosii.

  Pentru bruschetele cu somon trebuie sa mestecam untul cu ceapa pana devine o crema. Se pune peste paine si deasupra somon sfaramat.

  Bruschetele se servesc imediat ( daca le lasam painea se va inmuia foarte tare de la zeama pe care rosiile si-o lasa).

 Putem folosi si alte variante :
- somon afumat si crema de branza
-rosi si ardei
-ansoa si rosii
-masline si rosii
-ton si zeama de lamaie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu