Ingrediente bezea
3 albusuri
200 g zahar pudra
1 lingurita zeama lamaie ( optional - zeama de lamaie intareste bezeaua si o face mai lucioasa)
Crema
400 grame smantana grasa
100 grame zahar
3 capsuni ( optional - o sa facem putina culoare)
capsuni si cirese coapte
Bezeaua:
Albusurile se bat spuma tare. Zaharul se adauga treptat, prin ploaie. Eu pun lingurita de zeama lamaie cand albusurile incep sa creasca, dar se poate pune si cand incepem sa punem zaharul. Compozitia trebuie sa fie teapana si lucioasa.
Intr-o tava punem hartie de copt si turnam bezeaua in mijloc. Cu o lingura formam un cerc, impingand albusul astfel incat sa creem un fel de zid mai inalt si cu tepi ( arata bine la final)
Se da la copt in cuptorul preincalzit la 110 grade C pentru 30-60 minute ( in functie de cuptor si de compozitie). Se stinge focul si se lasa sa se raceasca in cuptor(eu am scos tava imediat si tot a ramas tare).
Crema
Se bate smantana 5-10 minute pana incepe sa se intareasca. Treptat se adauga zaharul. La final trebuie sa aiba o consistenta de frisca.
O putem lasa asa alba sau putem strivi intr-un bol 3 capsuni si amestecam putina crema. Cand incepem sa punem crema din loc in loc putem pune si putina crema colorata.
Forma de bezea se umple cu crema. Deasupra se aseaza capsuni si cirese. Se da la frigider minim 2-3 ore.
Pofta mare .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu