Translate
marți, 19 mai 2015
Dulceata flori de soc
Dulceata de flori de soc este una foarte aromata. Florile pe care le putem folosi sunt cele care sunt deschise total, fara boboci. Este putin migaloasa, dar merita tot efortul .
300-400 g flori de soc (deja curatate )
1 kg zahar
800 ml apa
o lamaie mare (sau doua mici )
Se spala florile si se lasa la scurs. Dulceata se face doar din acele floicele mici, deci acestea trebuie desprinse. Ne putem folosi si de o foarteca/ forfecuta, dar trebuie sa fim atenti sa nu taiem decat floricelele ( fara codite).
Intr-o oala punem la fiert zaharul, apa si coaja de lamaie( fara partea aceea alba). Compozitia se fierbe
timp de 10-15 minute la foc mediu, pana se formeaza un sirop consistent. Se adauga florile de soc, zeama de lamaie si se fierbe 20-30 de minute, la foc moderat, pana cand dulceata se leaga .
Dulceata obtinuta se pune fierbinte in borcane spalate si sterilizate.
De la bunica am invatat sa asez borcanele cu gura in jos si sa le acopar cu un prosoape pana a doua zi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu