De data aceasta o sa pregatim o reteta simpla.
un piept de pui
o jumatate linguritade boia dulce
1 lamaie
6 linguri ulei de măsline
100g de cuscus
100g de legume (mazare, morcov, porumb)
sare
cateva rondele de ardei picant
Mod de preparare
Se marinează pieptul de pui in ulei de masline amestecat cu zeama de la jumatate de lamaie si putina boia dulce. Se lasa in frigider minim doua ore. Se taie fasi si se prajeste/ frige.
Se prepară cuşcuşul conform instrucţiunilor de pe pachet. Eu prefer cuscusul ce nu trebuie fiert, cel peste care trebuie sa torni doar apa fierbinte si sa il acoperi. Mi se pare mult mai gustos. In bolul in care las cuscusul adaug putin sare si rondelele de ardei, astfel o sa aiba un gust putin picant.
Legumele pot fi fierte , facute la abur sau putin calite. Aici fiecare va trebui sa alegeti varianta care va place mai mult.
La final de amesteca cuscusul cu legumele , se asezoneaza si se pune puiul langa.
Putem si de data aceasta sa ne jucam, sa adaugam langa cateva frunze de salata, spanac sau orice altceva dorim.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu