Imi plac clatitele. Sunt usor de facut, destul de satioase si imi permit libertatea de a ma juca cu ce am prin casa. Fie ca le umplu cu dulceata, ciocolata sau inghetata intotdeauna dispar din farfurie mai repede decat mi-as dori.
Preferatele mele sunt cele umplute cu inghetata si pe deasupra putina ciocolata topita.
Ingrediente
3 oua
500 ml lapte de vaca
300 grame faina alba calitate superioara
ulei de floarea soarelui
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar
Oualele se pun intr-un bol si se bat pana devin spuma.
Se adauga laptele, sarea si zaharul si se mai bate putin cu un tel .
Se adauga faina si se amesteca ( preferabil cu o lingura de lemn).
Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani mai cremoase. Daca la final aveti cocoloasese aluatul se poate trece printr-o sita.
Este foarte important ca aluatul sa fie lasat sa se odihneasca 30-60 minute inainte sa il punem la prajit, astfel acesta o sa fie mai aleastic si faina o sa fie mai hidratata.
Tigaia trebuie sa fie destul de incinsa si unsa cu ulei. Astfel clatitele vor avea acea culoare aurie si vor fi usor de manuit. Se poate verifica punand cativa stropi in de aluat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu