Translate

sâmbătă, 16 mai 2015

Pui Tandoori



 



 Aceasta este una dintre cele mai cunoscute retete din bucataria indiana si este gatita in toate restaurentele indiene din Europa.  Are un gust usor picant si o aroma foarte bogata.
  In mod traditional, in nordul Indiei si in Pakistan, aceasta reteta se gateste pe carbuni, intr-un cuptor de pamant numit „tandoor”.


Ingrediente:

4-6 pulpe superioare de pui (700-900 g in total), curatate de piele
250 g iaurt
2 cm radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt si apoi pisata
2-3 catei de usturoi, pisati
2 lingurite de boia iute
2 lingurite de seminte de chimen( macinate)
2 lingurite de boabe de coriandru( macinate)
1 lingurita de sare
1/2 lingurita boia dulce( pentru culoare si aroma de afumat )
putin unt (pentru calitul carnii)


Instructiuni:


  Se spala pulpele bine, se scurg si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Cu un cutit ascutit se fac 2-3 taieturi,  pe fiecare bucata de pui, transversal pe os. Taieturile trebuie sa aiba cam 1 cm adancime.

  Iaurtul se pune intr-un castron. Se adauga ghimbir, usturoi, boia( dulce +iute), chimen macinat, coriandru macinat, sare si colorant rosu si se amesteca bine de tot.

   Se ung pulpele de pui cu mixtura de iaurt. Pulpele se pun apoi intr-un castron mare si se toarna restul de marinada peste ele. Carnea trebuie sa fie acoperita de marinada. Se lasa puiul la marinat 3 ore, in frigider ( eu il las si 24 h atunci cand pot ).

   Am rumenit puiul pe toate partile, in putin unt, l-am pus apoi pe o tava si l-am pus în cuptorul încins. L-am tinut la 190-200 de grade Celsius, o jumatate de ora. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu