Translate

duminică, 17 mai 2015

Limonada din flori de soc sau Socata


    




    Linonada de soc sau Socata ma duce cu gandul la copilarie. Atunci asteptam luna Mai cu sufletul la gura pentru a merge la tara, la bunica, care ne astepta cu aceasta bautura absolut delicioasa.
    Este foarte usor de facut si o alternativa sanatoasa la toate bauturile acidulate ( si nu numai ) din comert.


Ingrediente
5 l apa,
5-6 flori de soc
350 gr zahar brun nerafinat / dar puteti folosi orice fel de zahar
3 lamai mai mari 
 

Mod de preparare


    Se toarna apa rece intr-un borcan de 5 litri. Se adauga zaharul, florile de soc, sucul si coaja rasa de la lamai. Se amesteca bine si se acopera borcanul cu o farfurioara. Se lasa la fermentat aproximativ 3 zile. Foarte important socata trebuie sa stea la lumina si la o temperatura de minim 20 grade, pentru a se creea acea aciditate. De asemenea este necesar sa mestecati cel putin o data pe zi continutul, cu o lingura de lemn.
    Daca doriti sa grabiti procesul puteti pune putina drojdie proaspata , maxim 5 grame la 5 litri de apa. 
    Socata se strecoara si se pastreaza, de preferat in recipiente de sticla, in frigider. Poate fi pastrata pana la 5-7 zile .
 
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu