Ador cartofii noi. Fie ca ii prajesc , fierb sau ii fac la cuptor este imposibil sa nu experimentez cu ei. Urmatoarea reteta este una personalizata . Se spune ca este "ilegal" sa nu folosesti rozmarinul atunci cand gatesti cartofi la cuptor, dar consider ca mararul se potriveste la fel de bine.
Ingrediente
- cartofi noi (500 grame)
- 1 bucata peste (200 grame)
- 50 grame unt
- sare dupa gust
- marar
- ulei masline
Salata :
- salata verde
- spanac
- o rosie
- ceapa verde
- 2 castraveti
-sare
-ulei masline
-otet/ zeama lamaie
Cartofii se spala si se pun la fiert intregi, impreuna cu o jumatate de lingurita de sare. Intotdeauna cartofii vor fi mai gustosi daca in apa punem sare.
In momentul in care cartofii s-au fiet se scurg de apa si se taie sferturi sau jumatati ( in functie de cat de mari au fost ei / cu cat sunt mai mici cu atat vor fi mai crocanti ).
Acestia se pun intr-o tava si sunt stropiti cu ulei. Untul se taie cubulete si se pune peste cartofi .
Doua fire de ceapa sunt curatate, spalate si taiate rondele mici. Se adauga peste cartofi.
Mararul taiat marunt se adauga si el .
Asezonam totul cu sare si piper( daca dorim) si amestecam . In momentul acesta untul o sa fie topit ( de la caldura emanata de cartofi ).
Se da la cuptor 20 minute, la foc mediu.
Pestele se spala si se asezoneaza. Acesta este adaugat deasupra cartofilor si se mai lasa totul 5-10 minute ( depinde de peste si de gust).
Pentru salata este simplu : spalam totul, taiem cat de mare dorim si asezonam cu sare, ulei masline si otet/ zeama de lamaie.
Pentru cei care vor se poate folosi rozmarin in loc de marar.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu