Translate

sâmbătă, 30 mai 2015

Paine cu cartofi

    


  Prima oara am mancat aceasta paine in Cluj, cand eram copil. O paine cu un gust fascinant. Era facuta intr-un cuptor cu lemne. Am cautat in comert dar nu am gasit una care sa aiba acelasi gust si textura.
 Urmatoarea reteta este una incercata acasa, nu este identica cu cea facuta in cuptorul cu lemne, dar este mult mai buna ca cea din comert.


Ingrediente

-250 gr cartofi copti in cuptor
-250 gr faina
-100 ml apa calduta
-10 gr drojdie proaspata
-sare
-2 linguri ulei
-1 lingura zahar


Cartofii se zdrobesc, astfel incat sa obtinem o textura ca cea de piure. Se amesteca cu faina. Se adauga sarea, zaharul, uleiul si drojdia si amesteca. Se adauga trepta apa pana ce aluatul incepe sa aiba o textura ca cea de paine.
O sa fie putin mai greu la framantata, din cauza cartofului care este mai licicios. Putem sa mai completam cu faina (daca este prea lipicios).
Se lasa la crescut 60 minute.
Se scoate aluatul din vasul in care a stat la crescut si se mai framanta putin.
Se da o forma rotunda si se pune intr-o tava( unsa si data cu faina ). Se mai lasa 60 minute sau pana isi dubleaza volumul .
Se da la cuptorul preincalzit pentru 40-50 minute.




Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu