Translate
luni, 18 mai 2015
Salata orientala
Salata orientala este una din acele salate cu care ne putem "juca" adaugand pe langa ingredinetele de baza orice dorim. Fie ca este patrunjel, salata, dovlecei sau lastari, orice se poate completa aceasta salata .
Ingrediente
- o jumatate de kilogram cartofi noi
- o ceapa verde
- 1 castravere ( pentru textura crocanta a salatei )
- 1 rosie
- 2 oua
- 100 g masline
ulei, sare si otet
Spalam bine cartofii, ii punem intr-o cratita laolalta cu doua oua si turnam apa cat sa acoperim totul. Punem cratita la fiert si scoatem ouale la 10 minute dupa ce apa incepe sa fiarba. Este indicat in apa sa punem o jumatate de lingurita de sare, pentru ca acrtofii sa fie mai gustosi.
Cat timp fierb cartofii spalam si tocam castravetele, rosia si ceapa verde.
Curatam de coaja cartofii si ouale si le tocam in functie de preferinte.
Punem toate ingredinetele intr-un castron si adaugam 100 g de masline intreg ( maslinele cu samburi sunt cele mai gustoase).
Se adauga ulei,otet si sare dupa gust ( este preferabil ca aceste ingrediente sa fie amestecate inainte intr-un bol, astfel devin omogene).
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu