Translate

luni, 25 mai 2015

Spuma de capsuni





  Cand eram mica imi placea sa adun capsunile din gradina si sa ma duc sa o rog pe mami sa mi le faca spuma. Recunosc ca mami nu folosea albus de ou, ci numai capsuni si zahar. 
  Am incercat azi ambele variante.
  Oricare este varianta voastra preferata va doresc sa aveti pofta!

 Ingredinte
500 grame capsuni coapte
200 grame zagar
2 albusuri
1 lingurita zeama lamaie

Se zdrobesc capsunile impreuna cu zaharul. Eu le-am zdrobit, dar le-am pus si la robot sa obtin o pasta.
Se bat albusurile impreuna pana incep sa creasca. Am adaugat si doua linguri de zahar in ploaie. La final se adauga zeama de lamaie, astfel albusul o sa fie mai lucios si fin.
Am pastrat un pahar de capsuni zdrobite si restul l-am adaugat peste albusul batut. Am amestecat pana s-a omogenizat.
Am pus intr-o cana spuma de capsuni si am ornat deasupra cu putina spuna din cea pastrata. Efectul vizual este evident.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu