Translate

miercuri, 10 iunie 2015

Fursecuri cu stafide




  Am amintiri minunate cu aceste fursecuri. Fursecurile cu stafide sunt primul desert pe care l-am facut. Recunosc ca nu mi-a iesit, dar satisfactia ca am facut prima prajitura a facut sa nu mai conteze.
 Urmatoarea reteta este una din care ies fursecuri crocante la exterior, dar moi in interior. Sper sa va placa si voua.


  Ingrediente :
140 g faina
100 g unt ( taiat cubulete si lasat la temperatura camerei)
100 g zahar pudra
2oua
50 grame stafide
o esenta rom
un praf de sare

Intr-un bol punem stafidele( pentru 5 minute) in putina apa si jumatate de esenta rom.
Untul se pune intr-un bol si se amesteca cu zaharul pana capata consitenta unei creme.
Se adauga oualele( unul cate unul ) si se bate cu un tel.
Se adauga sarea si jumatate de esenta rom.
Adaugam faina si se amesteca usor.
Se adauga stafidele si se mai mesteca putin.
Compozitia se aseaza in tava ( foto mai jos).
Se dau la cuptor (preincalzit) pana devin auri.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu