Translate

miercuri, 17 iunie 2015

Ciorba radauteana


  Ingrediente

-1 piept pui cu os ( merg si pulpe de pui)
-o jumatate de telina
-1morcov
-2cepe
-1ardei gras
-2 radacini pastranac
-3 linguri otet
-o legatura patrunjel
-cateva boabe de piper
-2 foi dafin
-3 galbenusuri
-200 gr smantana
-sare


Se pune puiul la fiert pana se alege spuna. Se scoate carnea si se schimbam apa din oala.
Radacinoasele( telina, morcovul, patranacul) le taiem in 3-4, pe lungime.
Adaugam carnea, radacinoasele, ardeiul, ceapa, foile dafin si piperul si se lasa sa fiarba la foc mic ( aproximativ 45 minute).
Legumele si carnea se scot si se lasa sa se raceasca. Supa obtinuta se strecoara.
In momentul in care carnea s-a racit se dezoseaza( trebuie sa obtinem fasi mai mici).
Legumele se pot pasa si pune in supa sau putem lasa supa fara ele. Eu folosesc doar jumatate din cantitatea totala de legume.
Separat smantana se bate cu galbenusurile si sarea( folosim un tel). Se adauga putina supa si amestecam. Turnam amestecul obtinut peste supa si punem oala pe foc. O lasam sa dea in clocot. Se adauga carnea si legumele pasate. Se adauga 2 linguri de otet si se mai lasa 1 minut.
Se adauga patrunjelul tocat. Asezonam daca mai este cazul.

Reteta originala are si usturoi. Eu prefer fara. Daca vreti sa respectati reteta originala in momentul in care adaugati galbenusurile in smantana puteti pune si 1 catel de usturoi pisat bine.

O sugestie: pentru cei carora le place ca supa sa fie cat mai galbena. Fie folositi oua de tara( garantat iese galbena) fie puteti cali putin morcovul.

Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu