Translate

miercuri, 17 iunie 2015

Paine cu masline sau ceapa verde

   



  Urmatoarea reteta este una din preferatele mele. Ador mirosul painii calde ce imi umple toata casa. Reteta este una destul de simpla.

Ingrediente 
-375 ml apa
-600 gr. faina

- un cub drojdie
-1 si 1/2  lingurita de sare
-1 lingurita de zahar
-3-4 linguri ulei de masline
-1 legatura ceapa verde cu tot cu frunze

-100 grame masline Kalamata 

  Se amesteca faina cu sarea.

  Separat intr-un bol amestecam putina apa calduta cu zaharul si drojdia. Lasam 5-10 minute sau pana incepe sa se simta mirosul de drojdie( eu doar asa fac, nu tin cont de cat timp ii ia ).
  Intr-un bol mai mare amestecam faina, drojdia si restul de apa. Adaugam si uleiul si incepem sa framantam 10 minute minim.
  Cand am terminat de framantat impartim aluatul in doua si il lasam sa creasca 30-40 minute.
  Intre timp taiem ceapa rondele mici si scoatem samburi de la masline.
  O parte din aluat o amestecam cu rondelele de ceapa si cealalta cu maslinele (eu las bucati mari).
  Se lasa la crescut inca 30 minute sau pana ce-si dubleaza volumul. Dupa ce a crescut am pus o foaie de copt in tava, am asezat painicile ( dupa ce le-am dat o forma rotunda), am tait din loc in loc cu un cutit si le-am dat la copt aproximativ 30-40 minute. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit. Eu am lasat cuptorul la 180 grade.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu