Translate

marți, 16 iunie 2015

Pasulj





 Pasulji este o ciorba de fasole sarbeasca. Este putin diferita de ciorba noastra, dar foarte gustoasa.

Ingrediente

-1/2 kg fasole uscata
-2 cepe
-3 catei de usturoi
-3 foi de dafin
-o jumatate legatura de patrunjel
-4-5 rosi
-1 morcov
-1 ardei iute
-2-3 carnati
-200 gr scarita
-sare
-ulei
-o jumatate de lingurita de boia dulce

 Fosolea se pune de seara la inmuiat in apa rece.
 A doua zi se pune la fiert, schimband apa de 3-4 ori. Dupa ce am schimbat apa ultima oara se adauga 2 linguri ulei, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, foile de dafin, rosiile pasate, patrunjelul tocat marunt, morcovul dat pe razatoare si cateva felii de ardei iute.
 Se lasa la fiert aproximativ 2 ore, pana se inmoaie fasolea.
 Carnatii si scarita se rumenesc separat si se adauga in momentul in care fasolea este fiarta.
 La final de asezoneaza cu sare si o jumatate de lingurita boia. Se mai lasa 5 minute si se opreste focul.
 
 Daca dorim ca ciorbita sa fie mai groasa putem sa punem intr-o tigaie 2 linguri ulei si in momentul in care este incins bine sa adaugam 2 linguri de faina si una de boia dulce. Se amesteca bine pana se obtine o pasta. In momentul in care incepe sa devina groasa putem pune putina zeama din ciorba.Se adauga pasta in supa, se amesteca bine, se mai fierbe 5 minute, pana ce ciorba ajunge la consistenta dorita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu