Translate

luni, 22 iunie 2015

Supa crema de legume cu pui

              


  Se poate folosi si piept de pui in locul pulpelor. Eu folosesc pulpe deoarece mi se pare ca supita este mai aromata si mai gustoasa

Ingrediente
-2 pulpe pui
-1 morcov
-1pastarnac
-o jumatate de telina mai micuta
-1 cartof
-1 ceapa potrivita
- o rosie
-1 ardei gras verde
-1 catel usturoi
-50 ml smantana lichida de gatit
-1 manunchi patrunjel
-sare


  Spalam pulpele si le punem la fiert intr-o oala cu 2-3 litri apa.
  Se aduna spuma si se adauga legumele taiate in 4.
  Se lasa la fiert 40-50 minute( sau pana ce legumele sunt fierte bine).
  Se scot pulpele si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit alegem carnea( fara pielita) de pe os.
  Folosind un blender ( vertical in cazul meu ) pasam foarte bine legumele in supa obtinuta.
  Adaugam smantana si amestecam bine.
  Se adauga si carnea si punem oala pe foc sa mai fiarba 1 minut.
  Se asezoneaza si se adauga si patrunjelul.
  Supa se serveste cu crutoane.

Eu folosesc la supa si coditele de la patrunjel. Aleg frunzulitele si cozile le pun la firt impreuna cu legumele.
 

  

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu