Translate

vineri, 12 iunie 2015

Chiftelute de dovlecei cu branza telemea



 

Ingrediente 
300 g dovlecel ras
1 morcov
100g telemea
1 ou
1 ceapa (2 cepe verzi)
2 catei de usturoi
o mana de marar
1-2 linguri faina
ulei pentru prajit


  Se rade dovlecelul (prin razatoarea mare) il saram si il punem deoparte pentru 10 minute.
  Dam prin razatoare morcovii si branza. Ceapa, usturoiul si mararul se toaca marunt.
  Dupa cele 10 minute stoarcem bine dovlecelul de apa pe care o lasa. Il punem intr-un castron si adaugam toate ingredientele tocate, dar si oul. Se asezoneaza dupa gust.
  Pentru ca dovleceii sa se lege punem 1-2 linguri faina si amestecam bine
  Cu o lingura luam din compozitie si modelam o bila pe care o turtim apoi. Este indicat sa avem mainile umezite cand modelam chiftelutele. Le prajim in ulei foarte bine incins.

Se pot servi simple dar si cu sos de usturoi.

Pofta buna




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu