Translate

marți, 23 iunie 2015

Cartofi frantuzesti

                                       

 Ingrediente :
-4 cartofi mai mari
-100 g kaiser
-200 g cascaval
-100 g unt
-2 cepe
-ulei
-sare
-piper

  Curatam cepele si le tocam marunt. Le calim in 3 linguri de ulei impreuna cu kaiserul taiat cubulete, timp de 3-4 minute. Dupa ce oprim focul adaugam 100 grame cascaval ras fin si amestecam bine.
  Curatam si spalam cartofii si ii taiem rondele.
  Ungem o tava cu unt si punem un strat de cartofi. Deasupra punem umplutura obtinuta si o intindem uniform. Adaugam un al doilea strat de rondele de cartofi si punem deasupra untul taiat in cubulete mici. Adaugam restul de cascaval si asezonam( sare si piper).
  Dam tava la cuptor, foc moderat, pentru 45 minute.

Pentru a obtine sus o frumoasa crusta in ultimele 3-5 minute folosesc functia grill a cuptorului.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu