Am vazut prima oara aceasta reteta la televizor acum mult timp. Sincera sa fiu am fost putin sceptica (sa tin un muschi de porc intr-un mix format din zahar, sare si portocala). L-am facut de multe ori, dar nu ma satur de aroma pe care o capata si de cat de fraged poate sa fie. Este foarte bun simplu, cu o salata, cu un sos de usturoi sau orice altceva.
Reteta pe care o sa o prezint este cea mai simpla. Puteti adauga in functie de preferinte piper, fulgi de ardei, boia sau usturoi.
Ingrediente
-1 muschiulet porc
-2 linguri zahar brun
-2 linguri sare mare
-4 linguri ulei masline
-o portocala sau lamaie
Curatam muschiuletul si il spala.
Separat amestecam intr-un bol zaharul, sarea, uleiul si zeama de portocala( sau lamaie).
Ungem muschiuletul cu mixul obtinut. Folosind o folie alimentara il sigilam si il dam la frigider pentru minim 24 H.
Dupa 24 h scoatem muschiuletul din frigider il spalam( pentru a indeparta excesul de sare/zahar) si intr-o tigaie neaderenta sau pe un gratar il frigem.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu