Translate

vineri, 3 iulie 2015

Muschiulet de porc marinat in suc de portocala




   Am vazut prima oara aceasta reteta la televizor acum mult timp. Sincera sa fiu am fost putin sceptica (sa tin un muschi de porc intr-un mix format din zahar, sare si portocala). L-am facut de multe ori, dar nu ma satur de aroma pe care o capata si de cat de fraged poate sa fie. Este foarte bun simplu, cu o salata, cu un sos de usturoi sau orice altceva.
  Reteta pe care o sa o prezint este cea mai simpla. Puteti adauga in functie de preferinte piper, fulgi de ardei, boia sau usturoi.

Ingrediente
-1 muschiulet porc
-2 linguri zahar brun
-2 linguri sare mare
-4 linguri ulei masline
-o portocala sau lamaie

  Curatam muschiuletul si il spala.
  Separat amestecam intr-un bol zaharul, sarea, uleiul si zeama de portocala( sau lamaie).
  Ungem muschiuletul cu mixul obtinut. Folosind o folie alimentara il sigilam si il dam la frigider pentru minim 24 H.
  Dupa 24 h scoatem muschiuletul din frigider il spalam( pentru a indeparta excesul de sare/zahar) si intr-o tigaie neaderenta sau pe un gratar il frigem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu