Translate

joi, 1 ianuarie 2015

New York Cheesecake






Ingrediente:
  • 300 grame biscuiti digestivi ( eu am folosit biscuiti pentru lapte )
  • 125 grame unt
  • 400 grame crema de branza
  • 2 ouă
  • 150 grame zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 400 ml smantana grasa
Preparare:
  1. Pentru primul strat, biscuitii se zdrobesc, iar unul se topeste la foc mic. Compozitia rezultata din amestecul biscuitilor si a untului se aseaza pe fundul unei tavi unsa in prealabil cu unt, apasand cu degetele ca stratul sa fie nivelat bine. Tava se pune in congelator pana pregatim restul ingredientelor.
  2. La al doilea strat, amesteca cele 400 grame de branza cu 100 grame zahar, o lingurita de esenta de vanilie si cele doua oua pana ce compozitia devine omogena.  Compozitia obtinuta se toarna peste stratul de biscuiti. Tava se pune la cuptorul preincalzit la foc mediu (200C) pentru 20 minute. Se scoate cand compozitia s-a inchegat, dar fara a se arde. Se lasa la rece pana prepari al treilea strat.
  3. Amestecă smantana cu 50 grame zahar si o lingurita estenta vanilie pana se omogenizează. Toarna mixtura peste stratul de branză si mai pune la cuptor tava pentru 10 minute. 
  4. Scoate cheesecake-ul din cuptor, lasa-l sa se raceasca si apoi pune-l la frigider peste noapte, acoperind tava cu o folie de plastic( astfel nu o sa imprumute mirosul preparatelor din frigider).
  5. A doua zi când a fost gata, l-am servit cu  topping de smantana batut cu putin zahar pudra si putina esenta de rom.

    Aceasta este prima reteta pe care am incercat-o pentru a face un cheesecake. Mi-a iesit din prima si prieteni mei o adora.
   Puteti folosi orice toping doriti , merg si fructe si dulceata si ciocolata .  Bon appetit !!

Detoxifiere dupa sarbatori















  Gata au trecut sarbatorile si mesele pline au ramas in urma, cel putin pentru unii.
Sincer cred ca o "detoxifiere dupa sarbatori" este binevenita. Spatiul virtual este plin de diverse retete care promit rezultate minune.  Cred ca nu conteaza prin ce metoda alegem sa ne detoxifiem organismul ( fie ca vorbin de inceputul de an sau doar un moment in care constientizam ca avem nevoie ) important e sa luam masuri.

  Printre semnele ca ai nevoie de o detoxifiere se numara:
  • Prezenta oboselii, a stresului si a senzatie de iritare
  • Lipsa puterii de concentrare si invatare
  • Dureri de cap si stari de ameteala
  • Transpiratie urat mirositoare
  • Cosuri si probleme ale pielii
 Cateva din "trucurile " pe care eu le folosesc sunt   

  •  fructele : fie ca vorbin de tot fructul sau de sucul lor ( in special portocala are un efect laxativ si actioneaza ca un tonic natural, iar sucul acesteia este o sursa excelenta de vitamine, minerale si antioxidanti care iti protejeaza organismul de radicalii liberi.) 
  • legumele -desi in perioada aceasta sunt mai putine si nu au aceiasi calitate sunt foarte importante.
  • Iaurtul - este un aliment excelent pentru stomac, dar mai ales pentru detoxifierea ficatului. Acesta actioneaza direct asupra organului si il ajuta pe acesta sa filtreze mai usor substantele toxice si sa le elimine din corp
  • cerealele -se recomanda sa fie procurate cerealele integrale, fara zahar sau aditivi, bogate in fibre alimentare.
  • ceaiurile -acestea sunt adesea recomandate pentru eliminarea toxinelor ( eu prefer ceaiul verde care este recunoscut pentru proprietatile lui diuretice, detoxifiante, tonifiante si de ardere a grasimilor

   Si cateva retete de detoxifiere din lume :

     In India se foloseste foarte mult Turmericul. Acesta este un condiment, bogat in vitamine si minerale, care se gaseste foarte usor la orice magazin naturist. Prepara-ti in fiecare dimineata un pahar cu apa calduta, sucul de la o jumatate de lamaie si un sfert de lingurita de turmeric.Bautura trebuie bauta pe stomacul gol. Pentru un gust imbunatatit, poti adauga putina miere, dar nu foarte multa.
    Prima regula in dieta frantuzoaicelor este aceea de a consuma fibre in fiecare zi. Ideea este ca aportul de fibre trebuie sa fie acoperit in fiecare zi. De asemenea mancarea francezilor este foarte putin sarata. Ce fac frantuzoaicele? Amesteca sarea cu plante aromatice uscate. In felul acesta gustul nu are nimic de pierdut, iar cantitatea de sare consumata se reduce.
    Dieta cu limonada este o reteta veche de detoxifiere, descoperita de medicul american Stanley Burroughs in 1940. Reteta este simpla limonada servita la micul dejun.
    


De ce gatim?


   De ce gatim?

O intrebare foarte buna  ..la care fiecare poate oferi un alt raspuns.
Azi mi-am intrebat cateva colege la munca "de ce gatim"? Sincer nu am fost surprinsa cand am auzit cat de variate sunt raspunsurile primite. Gatim pentru ca ne place sa mancam. Gatim pentru ca ne place sa ne petrecem ore bune in bucatarie ... doar noi si materia bruta ( legume, carne , condimente etc) iar la final sa ne impresionam familiile, prietenii, iubitul/iubita, prietenii sau colegii cu un preparat minunat. Gatim pentru ca trebuie. Gatim doar de dragul de a face ceva bun. Chiar nu conteaza. Fiecare avem motivele noastre pentru care gatim. Fie ca o facem din placere sau din necesitate inevitabil ne dorim sa IASA ceva bun.


Acest blog nu se doreste a fi unul cu pretentii de Top Chef ..doar unul in care o reteta cu adevarat buna este transmisa mai departe.